Over mij
Creatief en in oplossingen denken. Dat kenmerkt mij. Daarbij help en steun ik van jongs af aan graag anderen. Deels omdat het werd verwacht, maar ook omdat ik het fijn vond om te doen. Ik bemoeide me met diverse zaken. Ik bedacht oplossingen en verdiende al vroeg mijn eigen geld door de mensen aan te spreken, te informeren of ik wat kon betekenen. Zo creëerde ik vaak mijn eigen baantjes en opdrachten en kwam ik er al vrij vroeg achter dat ik dingen kon regelen en voor elkaar kon krijgen door creatief te denken en te doen en door te zetten. Door mijn manier van kijken naar de wereld en mijn open manier van communiceren.
Na de Havo vertrok ik voor een jaar naar Rome en Parijs waar ik naast al het vertier besefte dat een diploma betekende dat je echt onafhankelijk en zelfstandig kan zijn. Ik ging in Rotterdam wonen en volgde achter elkaar twee studies.

Zakelijk/ Carrière
Mijn eerste baan kreeg ik bij een bedrijf in softwaretrainingen waar ik verantwoordelijk werd voor de sales en het kantoor Rotterdam. Een aantal banen verder bij grote corporates als Nokia, T-Mobile en Cap Gemini stapte ik in 2006 over van de ICT-markt naar de energiebranche en startte ik bij Eneco.
Het eerste jaar was vanwege de andere cultuur flink wennen, maar toen ik mijn draai eenmaal gevonden had, kreeg ik na het presenteren van mijn ideeën aan de directie en de Raad van Bestuur, een promotie als Innovatiemanager en werd het voor mij serieus aantrekkelijk en uitdagend.
Ik hield me bezig met innovatie en had telkens weer nieuwe ideeën. Ik zag wat anders en beter kon en zo creëerde ik m’n eigen afdeling en eigen duurzame energieprojecten. Ik ontwikkelde in 2008 het eerste oplaadpunt in Nederland voor elektrisch vervoer inclusief snellaad-functionaliteit.
Wat ik van deze waardevolle periode heb geleerd, is dat mijn ideeën en oplossingen vaak te nieuw of te vroeg waren voor bestaande businessunits en al helemaal bij corporates die om diverse redenen zo lang mogelijk hun bestaande businessmodel wilden behouden.

Na het behalen van mijn Executive MBA begon ik in 2013 mijn eigen bedrijf PoweredbyBlokpoel waar ik diverse klanten adviseerde met betrekking tot innovatie en duurzame energie. Ik werkte voor Economische Zaken (Stichting Innovatielink) waar ik MKB-bedrijven hielp rondom het thema Energie. Ik werd gevraagd als jurylid voor de New Energy Challenge en was co founder van Stichting Female Ventures. Daarnaast was ik mentor bij Port XL, waar ik later gevraagd werd om toe te treden als boardmember. Ook bij Yes Delft was ik mentor en hielp ik vele start- en scale ups met hun business. Privé hield ik ook van ondernemen. Ik hield me bezig met het aankopen, verbouwen, verhuren of doorverkopen van woningen (huizen en appartementen) in zowel Rotterdam als Ouddorp.
Raison d’être
2020 was voor velen een bijzonder jaar en ook voor mij. Ik werd 50, en ik kreeg Covid. Dit maakte dat ik veel in bed en op de bank lag en tijd had om na te denken.Ik kwam tot de conclusie dat ik me niet meer met, naar mijn mening, onbelangrijke zaken wilde bezighouden.
Ik werd mij bewuster van mezelf en voelde dat m’n zintuigen zich meer en meer openden. Muziek werd steeds belangrijker voor me en kwam binnen als nooit tevoren. Ik hield me bezig met gezond eten en koken. Ik wilde wandelen, meer en meer naar buiten om de zeelucht op te kunnen snuiven en door de duinen te struinen.
Ik had het gevoel dat ik deel 1 van mijn leven nodig had gehad om nu in deel 2 te kunnen genieten van wat echt belangrijk is. Mijn hart te kunnen openen en te kijken naar zaken vanuit zachtheid en mededogen. Ik wilde weer een hond als gezelschap en wilde reizen. Ik besloot om de Camino te gaan lopen en een maand te vertrekken voordat mijn puppy zou komen. Tegelijkertijd dacht ik na wat dit zou betekenen voor mijn werk als ik alleen nog maar ging doen wat ik echt belangrijk vind en waar ik blij van word. Ik dacht na over betekenisgeving en kwam steeds meer tot de kern die ik nu graag inzet voor jouw bedrijf.